Concursurile Asociaţiei InteligenT & Editura Nomina

  • Concursul Naţional Micii exploratori – grădiniţă
  • Concursul Naţional Micii exploratori – clasa pregătitoare şi clasele I – IV
  • Concursul Naţional Fii InteligenT… la matematică- clasele II – IV
  • Concursul Naţional Comunicare.ortografie.ro – clasele II – IV
  • Concursul Naţional Comunicare.ortografie.ro – clasele V – VIII
  • Concursul Naţional Orthofrancais – clasele V – XII
  • Concursul Naţional Micii exploratori – istorie clasele V – VII

 

LINK  INSCRIERE CONCURSURI

CUM MA INSCRIU?

CALENDAR CONCURSURI AN SCOLAR  2023-2024

Regulament Concursul Național Micii exploratori clasa pregatitoare si clasele I-IV ed. 2023-2024

Regulament Concursul Național Micii exploratori istorie ed. 2023-2024

Regulament Concursul Național Fii InteligenT la matematica ed. 2023-2024

Regulament Concursul Național Comunicare.ortografie.ro primar ed. 2023-2024

Regulament Concursul Național Comunicare.ortografie.ro gimnaziu ed. 2023-2024

Regulament Concursul Național Orthofrancais ed. 2023-2024

 

Concursurile Naţionale sunt organizate de către: Asociaţia InteligenT în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Editura Nomina

Acestea se organizează în grădiniţe şi şcoli, la nivel naţional.

Pentru pregătirea participanţilor cu subiecte tip concurs se recomandă următoarea bibliografie:

Proba de evaluare intermediară

Pentru judeţele unde numărul de copii participanţi este mare, organizatorii pot realiza o probă intermediară de concurs. Proba trebuie să fie gratuită, itemii trebuie să respecte programa şcolară până la decembrie anul curent şi să fie administrată în aceeaşi zi pentru toţi elevii participanţi. Durata probei scrise va fi de 60 minute (pentru gimnaziu) / 50 minute (pentru primar). Se califică la etapa finală toţi elevii care obţin peste 85 de puncte la această etapa intermediară.

Evaluarea testelor

Se va face de către o Comisie la nivel de judeţ, comisie formată din reprezentantul I.S.J., metodişti, profesori cu gradul I sau gradul diadactic II. Fiecare lucrare se va evalua de către două persoane diferite.
În cazul în care nu se poate forma comisie de evaluare într-un judeţ, lucrările elevilor care au participat la concurs se vor trimite la Comisia Naţională.
Notele vor fi trecute pe borderouri şi trimise atât către unităţile şcolare care au organizat proba, cât şi către Asociaţia InteligenT.

Contestarea rezultatelor

Contestarea rezultatului obţinut se face de către elev în  2 zile lucrătoare de la afişarea rezultatelor.
Contestaţia se depune la comisia de evaluare a judeţului. Pentru rezolvarea ei, se resigilează lucrarea a cărei notă este contestată.
Lucrarea va fi reevaluată de către alţi doi profesori (care nu au făcut parte din Comisia Judeţeană de evaluare) numiţi de către reprezentantul I.S.J. pentru rezolvarea contestaţiilor. În cazul în care această nouă comisie nu se poate alcătui, lucrarea se va corecta într-un alt judeţ sau de către unul dintre membri Comisiei Naţionale.
Nota definitivă va fi cea de la contestaţie.
Nu se pot contesta lucrările care au punctaj mai mic de 40 de puncte.
Rezultatele finale si premierea elevilor
Rezultatele finale vor fi afişate la unităţile şcolare unde elevii au susţinut proba.
Pentru cei mai buni elevi care obţin punctaje de 85-100 se vor acorda diplome şi premii (in limita fondurilor disponibile).
Se face din fondurile organizatorilor (Asociaţia InteligenT şi Editura Nomina).

Diplome profesori

Se vor acorda diplome de evaluator, de organizator la nivel judeţean, în funcţie de responsabilitatea pe care o au la acest concurs. Pentru cei care se ocupă de organizarea concursului la nivelul unităţii şcolare, se vor acorda adeverinţe de organizator la nivel local. Diplomele vor fi semnate de către reprezentantul I.S.J. (pentru organizator). Pentru profesorii care realizează evaluarea lucrărilor, diplomele vor fi semnate de către reprezentantul I.S.J. sau Inspectorul Şcolar General din M.E.N. şi Preşedintele Asociaţiei InteligenT.
Toate datele despre acest concurs, respectiv indicatorii de performanţă, pot fi folosite de către Inspectoratele Şcolare în evaluarea activităţii cadrelor didactice.

Pentru înscriere la concursuri şi pentru a afla mai multe detalii puteţi contacta reprezentantul zonal:

Dobrin Marius (telefon:0741488918 / 0748111247; email: marius.nomina@gmail.com), pentru judeţele: Arad, Timiş, Dolj, Hunedoara , Alba, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Covasna, Harghita, Argeş, Vâlcea, Olt, Giurgiu,  Teleorman, Sibiu, Braşov, Bihor, Sălaj, Cluj, Mureş, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Nasaud

Dana Lungu (Lungu Ion) (telefon:0746200413, email: ninel.nomina@gmail.com), pentru judeţele: Buzău, Bacău, Neamţ, Suceava, Vrancea, Vaslui, Iaşi şi Botoşani

Alexe Cornel (telefon:0744429512, email: cornel.nomina@gmail.com), pentru judeţele: Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi

Anton Victor (telefon:0755107291, email: anton.victor08@yahoo.com), pentru Bucureşti şi Ilfov